Äggröra med västerbottenost & chokladbollsgröt

Godmorgon! Här är två av mina absoluta favoritfrukostar som jag i dagsläget nästintill överkonsumerar. Speciellt äggröran som jag äter till frukost minst 5 av 7 dagar i veckan. Lite väl lyxigt med tanke på västerbottenosten tänker ni nog, men jag tänker själv att livet är för kort för att inte njuta till fullo varje morgon! Chokladbollsgröten är för mig ett relativt nytt påfund och gör din frukost lite roligare om du är en grötmänniska. Recepten nedan är anpassade för 1 portion.

Äggröra med västerbottenost

Det här behöver du:
2-3 st ägg
1,5 msk creme fraiche (valfri fetthalt)
1 tsk dill (fryst eller färsk)
1 tsk persilja (fryst eller färsk)
1 msk riven västerbottenost (eller mer efter smak)
Salt och cayennepeppar

Såhär gör du:
Knäck äggen och creme fraichen i en kall stekpanna (du behöver ej stekfett då creme fraichen innehåller fett). Ställ på spisen och värm upp på medelvärme/lägre medelvärme (ju saktare äggröran värms upp desto krämigare blir den.) Rör om då och då under hela tillagningsprocessen. När äggen börjar koagulera, tillsätt dill och persilja. Efter cirka 3-5 minuter bör äggröran vara klar och rör slutligen i västerbottenosten samt kryddorna. Jag kryddar alltid efter smak och det är därför alltid viktigt att smaka av.

Servera som den är eller på bröd. Gott med tomat eller champinjoner till.

Chokladbollsgröt

Det här behöver du:
1 dl havregryn (eller 50/50 havregryn och havremjöl)
1 msk kakao
1/2 msk sötströ, strösocker eller sirap
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 krm vaniljextrakt (kan uteslutas)
Salt
1 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk kaffe


Såhär gör du:
Börja med att tillaga kaffe så att det finns färdigt. Blanda de torra ingredienserna i en kastrull (havregryn, kakao, vaniljsocker, sötning och salt). Tillsätt sedan vatten, mjölk och kaffe. Koka upp på medelvärme och rör om under tillagning (ca 3-5 minuter).

Servera gröten med mjölk, hallonsylt och färska bär. Toppa gärna med kokosflingor för extra chokladbollskänsla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s