Recept på mina saftiga bananpannkakor

God förmiddag på er! Jag hoppas att ni har haft en härligt helg. För min del började helgen med lite tråkiga besked då jag hade sett fram emot en sak som tyvärr inte gick i lås (jag skyller på fredag den 13…). Ibland blir det inte alltid som en hoppas vilket givetvis är tråkigt, men livet går vidare ändå och det är viktigt att kunna se det positiva i allt som händer. Enligt mig filosofi så händer allt av en anledning. Nu är det en ny vecka med nya möjligheter och jag startar denna måndag med ett eftermiddags- och kvällspass på jobbet vilket innebär sovmorgon. Så skönt! Därav passade jag på att grädda lite bananpannkakor och ha en mysmorgon framför tv:n. Jag tänkte även ta mig ut i friska luften för en promenad innan jag börjar jobba vid 14:00.

Nedan bjussar jag på mitt recept på bananpannkakor till er som vill ha frukost-/brunchinspiration till veckan. Även perfekt för er som har övermogna bananer hemma!

Det här behöver du för 2 portioner:
2 st mogna bananer
2 st ägg
2 dl mjölk
1 msk smält smör (+ lite extra till stekning)
0,5 tsk vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 dl havremjöl
2 msk socker (strösocker eller sötströ)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver

Valfri topping! Tex sirap, färska bär, sylt, bacon och/eller florsocker.

Gör såhär:
1. Mosa bananerna i en bunke. Tillsätt ägg, mjölk, smör och vaniljextrakt. Blanda.
2. Tillsätt sedan de torra ingredienserna: vetemjöl, havremjöl, socker och salt (avvakta med bakpulver tills stekning). Blanda ihop.
3. Ställ in i kylen ca 10-20 minuter och låt smeten svälla.
4. Hetta upp en stekpanna med smör. Ta under tiden ut pannkakssmeten ur kylen och addera bakpulver.
5. Grädda pannkakorna på övre medelvärme i stekpannan. Jag använde en normalstor stekpanna och gräddade 4 pannkakor åt gången. Det är dags att vända sida när det börjar bildas små lufthål i pannkakorna, cirka 1,5 minut per sida.
6. Lägg pannkakorna på lager på en tallrik (se bild ovan) och servera med valfria tillbehör.
7. Servera och njut!

2 reaktioner till “Recept på mina saftiga bananpannkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s