Hoffice details

Skrivbordsskivan hittar ni här (klick)
Kontorsstolen hittar ni här (klick) / Bordsbenen hittar ni här (klick)
Bildskärmsstället hittar ni här (klick) / Skrivbordslampan hittar ni här (klick) (tyvärr har färgen ovan utgått från sortimentet)

Vi bor idag i en lägenhet på 3 rok och 64 kvm. Detta ger oss möjligheten att kunna ha ett separat kontor vilket är så lyxigt nu när vi båda arbetar hemifrån (Gustav på heltid och jag så ofta jag kan på grund av att motverka smittspridning). Om och när vi köper en egen lägenhet kommer vi med största sannolikhet inte att bo så stort som vi gör idag. Med det sagt så njuter vi så mycket vi bara kan av detta rum så länge det varar!

När det kommer till möbler och inredning är IKEA oftast the place to go för min del. Jag älskar deras stora utbud och att de flesta produkter går att anpassa efter tycke och smak. Vi var till en början inne på att köpa ett färdigt skrivbord men insåg ganska snabbt att kostnaden blev cirka 3 gånger så mycket än om vi skulle bygga ihop ett eget; det vill säga med en separat skiva och separata ben. Valet var då ganska enkelt och resultatet blev dessutom mycket bättre än vad jag förväntat mig! Att få tag på stolen var dock inte det lättaste med tanke på den stora efterfrågan som funnits på kontorsmöbler i dessa tider… Ingen var nöjdare än mig när den var tillbaka i lager och att vi dessutom fick tag på en. Jag får en sådan arbetsbro av detta rum och som ni säkert förstår är det ofta konkurrens här hemma om vem som ska få använda det för dagen 😉

Enligt mig finns det många fördelar med att arbeta hemifrån, som exempelvis längre sovmornar och att slippa betala resekort varje månad. Det har även sina nackdelar och längtan efter att få arbeta på kontoret samt att dagligen få träffa kollegor växer sig allt större ju mer tiden går… Jag känner mig dock privilegierad att ha ett jobb där det är möjligt att arbete hemifrån vilket inte är en självklarhet i alla yrken och branscher.

Mina topp 5 tips för att jobba hemifrån är:

1. Skapa en separat arbetsplats för att skilja på arbete och fritid
2. Investera i ergonomiska kontorsmöbler
3. Ta pauser där du lägger bort allt jobbrelaterat för att ge hjärnan maximal återhämtning
4. Ta en promenad innan, under eller efter arbetsdagen för miljöombyte och frisk luft
5. Skapa konsekventa rutiner som passar dina behov och som får dig att må bra

Arbetar eller studerar ni hemifrån idag? Vad är isåfall era bästa hacks?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s