Ett förmiddagspass och nya träningsrutiner

Ni som känner mig sedan tidigare vet att idrott och träning alltid varit en stor del av mitt liv. Sedan jag tog studenten 2015 har mina träningsrutinerna dock förändrats mycket vilket främst beror på förändrade vardagsrutiner. För er som inte vet det så har jag under de senaste 5 åren rest runt och flyttat flertalet gånger. Jag har bland annat hunnit med en volontärresa på 8 månader, en flytt till Helsingborg för studier, en flytt till Stockholm för praktik och sedan en flytt tillbaka till Helsingborg för skrivande av mitt examensarbete. Efter min examen reste jag runt i Sydostasien under 3 månaders tid och därefter väntades en flytt tillbaka till Stockholm för jobb. Väldigt mycket fram och tillbaka som ni hör…

Idag stod ett förmiddagspass på träningsschemat då jag jobbar eftermiddag/kväll.

Under dessa 5 år har jag upplevt att det har varit svårt att hitta tillbaka till en stabil, konsekvent och hållbar träningsrutin. Jag tror framför allt att det beror på att jag inte har känt motivation i miljöer som inte är långsiktiga och att det ofta krävs att jag har ordning på saker omkring mig innan jag finner lusten till träning. Med tanke på att jag är born and raised lagsportsmänniska har jag även haft bristande disciplin vid just egenträning vilket hade underlättat under denna tid. Med det sagt har det periodvis varit allt eller inget gällande träning vilket sällan varit bra för varken kropp eller själ.

Det har tagit mig runt 8 månader i Stockholm innan jag äntligen kommit igång med min träning. Om ni har läst mitt första inlägg här på bloggen, där jag skriver om mitt år hittills, så förstår ni säkert varför… I dagsläget gymmar jag mellan 2-4 dagar i veckan och har äntligen hittat en glädje i denna specifika träningsform vilket jag inte upplevt tidigare. Jag tränar idag för att det ger mig energi, för att det är roligt och för att det får mig att må bra. Jag kan även skippa ett pass om jag inte har lust eller ork utan att få skuldkänslor över det. Att lyssna på sin kropp tror jag är viktigt för att behålla motivationen och en framgångsfaktor för att lyckas med sina mål!

Så kul att vara igång igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s