Kanelbullens dag och lägenhetsvisning

Hoppas att ni alla har en härlig söndag! Som många av er vet så hyr jag och Gustav lägenhet i andra hand och har gjort det sedan vi flyttade till Stockholm. Vårt nuvarande kontrakt går ut i maj 2021 och nästa lägenhet som vi flyttar in i hoppas vi att kunna köpa. Framför allt för att skapa en stabilare närvaro, kunna leva mer långsiktigt och ha möjligheten att skapa ett mer personligt hem.

Sedan vi flyttade till Stockholm har vi som sagt bott i Midsommarkransen och Johanneshov vilket båda ligger en bit utanför stan. När tiden kommer skulle vi gärna vilja köpa en lägenhet innanför tullarna då vi vill prova på att bo mer centralt. Bland annat för att uppleva pulsen i Stockholm på ett annat sätt än vad vi gör idag . Jag jobbar dessutom vid Sankt Eriksplans och skulle verkligen uppskatta att ha närmare till kontoret. Tänk vad drömmigt att kunna promenera eller cykla till jobbet varje dag?

Hittar vi en lägenhet som känns rätt är vår plan är att köpa någon gång i början av nästa år. Om allt går som förväntat har jag även hunnit bli fast anställd tills dess vilket, som ni säkert förstår, är fördelaktigt vid ett köp. Trots att det är ganska lång tid kvar har vi redan börjat gå på visningar för att känna in olika områden och samla på oss lite erfarenhet. Idag tog vi en cykeltur in till stan för att gå på en lägenhetsvisning vid Vasastan/Norrmalm som på papper uppfyllde våra önskemål och kriterier. Väl på plats fick vi dock inte den rätta känslan vilket påminner mig om hur viktigt det är att gå på många visningar för att förstå vad vi faktiskt vill ha och vad vi inte vill ha. Jag tänkte använda bloggen för att uppdatera er om jakten på vår framtida lägenhet och mottar gärna tips och råd inför lägenhetsköp om ni har några!

Kanelbullens dag till ära passade vi även på att ta en fika efter visningen. Det var ganska mycket folk dit vi gick så vi köpte take away och tog en promenad i Vasaparken. Det var verkligen så mysigt att promenera runt i höstvädret, mumsa på en bulle och sippa på en varm kaffe. Mer av sådant nu när hösten är här!

Innan jag önskar er en fortsatt fin kväll ville jag även passa på att tacka för den fina respons jag fått angående bloggen. Det var flera personer som hörde av sig efter mitt förra inlägg och det uppskattas verkligen så mycket! Hur fantastiskt är det inte med människor som uppmuntrar och sprider god energi? Det är något som jag har insett allt mer och något jag själv vill bli så mycket bättre på!

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s