Välkommen in till mig!

Det är nu första oktober och hösten är officiellt här. Detta har minst sagt varit ett speciellt år på många olika plan vilket jag tveksamt är ensam om att tycka. För min del började detta året med en flytt till Stockholm. Detta för att ta steget in i arbetslivet efter ett år med bland annat avslutade universitetsstudier och en härlig resa i Sydostasien. Jag berättar gärna mer om den resan vid ett senare tillfälle och bjuder på några bilder så länge!

Resor har dock inte präglat år 2020 hittills med tanke på den pandemi som härjar. Jag tror att det har påverkat oss alla på olika sätt och för min del har det främst gjort avtryck på arbetsfronten. Jag flyttade som sagt till Stockholm i januari för en tjänst som jag skrivit kontrakt på 6 månader tidigare. I april blev jag tyvärr uppsagd på grund av arbetsbrist och började sedan ett nytt jobb direkt. Efter en månads tid sade jag sedan upp mig för att påbörja en annan tjänst vilket är i den roll och på det företag som jag befinner mig just nu. Summan av kardemumman så har jag haft 3 olika jobb inom loppet av 3 månader vilket har varit påfrestande.

Mitt i allt jobbkaos har vi även hunnit med ännu en flytt, från Midsommarkransen till Johanneshov, där vi bor idag. Vi skrev på kontraktet för vår nuvarande lägenhet dagen innan jag blev uppsagd i april och som ni säkert förstår genererade detta mycket tankar och oro. Vi diskuterade till och med att riva lägenhetskontraktet och lämna Stockholm på grund av den ovisshet som rådde. Tack och lov valde vi att behålla lägenheten för att ge staden och arbetsmarknaden här en chans. Med facit i hand är jag väldigt glad för det!

Sammanfattningsvis har det varit ett händelserikt år med flertalet motgångar och prövningar än någonsin. Samtidigt är jag glad för den plats jag befinner mig på just nu och uppskattar hur väl allt har löst sig . Idag, efter 9 månader i Stockholm, kan jag äntligen säga att jag börjar känna mig hemmastadd här. Jag har börjat landa i vardagen, skapat en bra vardagsrutin och fått tillbaka energin till att göra mer saker än enbart jobb. Jag har bland annat börjat känna ett behov och en lust att få vara kreativ samt uttrycka mig. Jag antar att detta är en effekt av min överflödiga energi vilket är anledningen till att jag startar denna blogg.

Jag hoppas att ni kommer att gilla den och vill fortsätta kika in här!

En reaktion till “Välkommen in till mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s